Ook in 2023 heeft Stichting Indo Melati voor mensen die ver onder de minima leven een kerstpakket bezorgd. Iedereen verdiend een kerstpakket , maar er zijn gezinnen met kinderen die het gewoon nodig hebben en die overal buiten de boot vallen.

In samenwerking met Budget Beheer Dal, Stichting Leergeld en Kansrijk-Oost uit Groningen hebben zij op ons verzoek een aantal cliënten uitgeloot om in aanmerking te komen voor een kerstpakket. I.v.m. de privacy van de cliënten moesten de cliënten zich bij de Stichting aanmelden als zij een pakket wilden hebben.

Dit jaar hebben we ook in ons eigen netwerk aan veel vrienden en bekenden een financiële donatie oproep gestuurd voor deze actie. En ook dit jaar is er veel geld gedoneerd aan de Stichting voor deze actie.

Wij kunnen u vertellen dat de totale opbrengst voor deze actie ruim € 1800,00 heeft opgebracht. Werkelijk FANTASTISCH!!!

Uiteindelijk hebben vanuit de instanties er 65 gezinnen zich aangemeld bij ons ! Ontzettend veel positieve reacties kregen we via de mail en app binnen. Op zaterdag 23 december 2023 werden de kerstpakketten rondgebracht door leden van de Stichting en vrienden van de Stichting.

Wij willen bedrijven , ZZP’ers , ondernemers en alle burgers die gedoneerd / gesponsord hebben in de vorm van gelden, spelletjes, knuffels en speelgoed geweldig bedanken !

Ongelooflijk dankbaar zijn wij van Stichting Indo Melati.

Ook bedanken wij de mensen die achter de schermen tijdens de voorbereidingen hebben meegeholpen !

Er zijn 4 routes gemaakt en zoals elke jaar worden ook de knuffels en spelletjes meegegeven voor de kinderen.

Er zijn vier verslagen gemaakt door mensen die in hun eigen route hebben meegereden.

 

Verslag : 1

  

Kerstpakketten actie 2023. Stichting Indo Melati Natasja en ik hebben voor het eerst, mee geholpen met het jaarlijkse kerstpakketten actie uitdelen aan mensen die het moeilijk hebben om rond te komen, Natasja en ik hebben een geweldige ervaring op gedaan en zullen proberen om er volgend jaar weer bij te zijn want er is niets mooiers dan mensen gelukkig te maken. Klein gebaar groot plezier, en we willen iedereen bedanken die zo hard hebben mee geholpen om dit voor elkaar te krijgen. Bert & Natasja

 

Verslag : 2

23 december 2023, de jaarlijkse kerstpakkettenactie van Stichting Indo Melati.

Ik had er weer zin in. Rond half elf verzamelen bij Randy en Ellie .

Na iedereen begroet te hebben begonnen we met koffie met koek of cake.

Na bijgepraat te hebben werden de routes uitgedeeld. Wij namen de route met de meeste kilometers en de minste pakketten.

Na het eten (broodjes frikadel/hamburger) kregen we nog extra informatie over het van tevoren bellen enz. En we kregen een zak met knuffels, spelletjes mee.

Na overleg met de anderen werd de route bepaald. Eerst naar Uithuizermeeden daar 2 gezinnen blij gemaakt met een pakket, ook de knuffels werden met blijheid in ontvangst genomen.

Daarna naar Uithuizen. Ook daar werden de pakketten met open armen ontvangen. Door het mooie Hogeland naar Eenrum en naar Zoutkamp. Daarna terug naar Loppersum waar we onze laatste pakketten afleverden.

Rond 3 uur waren we klaar.

Na afscheid te hebben genomen van onze reisleider Tamar zijn Angelica en ik teruggegaan naar de verzamelplaats om de overgebleven knuffels weer af te geven.

Weer een bijzondere dag met veel blije gezichten.

Groeten Erik.

 

Verslag : 3

Zaterdag 23 december 2023 was het dan weer zover, dat wij “ Stichting Indo Melati “ weer ca 65 gezinnen blij mochten maken met een kerstpakket. Gezinnen die het heel hard nodig hebben.

Voor mij ( Dineke) was dit de eerste keer, toen Arend me vroeg of ik mee wou helpen met deze kerstpakketten actie en wat het doel was, hoefde ik me geen moment te bedenken, je doet dit voor je medemens, vooral voor de minderbedeelden.

De dag begon met het verzamelen bij Randy en Ellie in Delfzijl om half elf, daar kregen we van Ellie koffie met koek of cake en een stralende glimlach. Het was er super gezellig vele leden hadden zich er al verzameld, voor mij voelde het als een warm bad terwijl ik mij nog maar zo kort in hun midden beweeg.

Een goed teken als je je zo snel thuis voelt bij deze mooie mensen.

De kerstmannen waren goed vertegenwoordigd, alhoewel sommigen er maar een beetje uitgescheurd bij liepen, of het idee hadden “ laat ik die broek maar ff hoog optrekken tot onder mijn kin “ is wel lekker warm. Het was wel ff een mooi gezicht om dat te zien en hebben daar hard om moeten lachen. Ook liep er een rendier rond.

Maar waarom Pjotter geen kerstpak aan had weet ik niet, hij had het me nog zo beloofd, moet ik eens met hem over brainstormen. We hadden ook een kerstvrouw in ons midden. We hebben wederom gelachen omdat de baard niet op de juiste plek werd geplaatst. Ik snap het niet meer, maar in elk geval er waren hilarische momenten. En een geintje moet gewoon kunnen.

En die het meeste genoot was Dylan. Hij kletste met iedereen en ik zeg tegen hem : voel mijn handen eens zo koud is het buiten. Ja toen wilde hij weten welke route ik had en met wie, best wel nieuwsgierig dat manneke. Ondertussen was iedereen die meehielp aanwezig, waarop Randy de frituurpan tevoorschijn haalde, want de inwendige mens moest verzorgd worden volgens hem, dus er werden hamburgers en frikandellen gefrituurd, voor diegenen die dat wilden waren er ook nog bolletjes. Mayonaise en ketchup erbij, frisdrank zoveel je wilde. Mijn complimenten voor Randy en Ellie we zijn enorm verwend.

Na deze verwennerij nam Randy het woord, de routes werden verdeeld en we kregen nog wat uitleg erbij, daarna werden de tassen ingeladen in de auto’s en Randy had zijn huis weer terug, de woonkamer en een gedeelte van de garage stonden vol met deze tassen en een hoop knuffels, puzzels en ander speelgoed.

Toen kon de reis beginnen, wij Danny, Eef , Arend en Dineke hadden de route in de stad, nou ik als dorpsmeisje wist totaal niet dat de stad zo groot was, ik dacht waar ben ik, maar heb het niet laten merken. Het was best spannend, ik wist niet hoe deze lieve mensen zouden reageren als de kerstmannen en rendier voor de deur hun namens “Indo Melati” een kerstpakket zouden aanbieden en of er een foto mocht worden gemaakt. Het was mooi, lief en heel aandoenlijk. De mensen waren oprecht blij met hun kerstpakket, de kinderen, ja dat was zo mooi om te zien hoe ze de Danny, Eef en Arend omhelsden zo dankbaar waren ze, en ik vond het zo bijzonder dat ik er foto’s van mocht maken.

In totaal hadden we 17 gezinnen kris kras door de stad, soms was het ff zoeken waar de voordeur was, gelukkig hadden we onze bekkie bij ons, zodat we het konden vragen. En tijdens deze vraagronde konden we nog wat kindjes blij maken met een klein geschenk, ze vonden het fantastisch en wij ook.

Een meisje was zo blij, ze kreeg van Danny een hele grote knuffelbeest, ze zei gelijk daar woont ook nog een meisje, dus kreeg ze voor dat meisje ook een knuffeltje . Zo lief om te zien dat ze niet alleen aan haar zelf dacht. De dames liepen een beetje met geknepen beentjes rond, het was tijd om ff een pitstop bij het huis van Eef en Danny te doen, je kon er niet tegen kijken of Eef was al gelijk verdwenen naar het kleine kamertje.

Daarna volgende wij in rap tempo. De koffie machine kwam aan, ja lekker ff een kop koffie daarna weer verder. Zit je heerlijk van je koffie te genieten zegt Danny” wil je paling” Huh ehhh ja haha Arend niet natuurlijk die lust geen vis, maar moest het wel doen met de aroma. Was een hele leuke ervaring “ koffie met paling”

Daarna nog een paar bezorgingen waaronder Dennis die in een tent woont met zijn hond, ondertussen was het donker geworden, op de plaats van bestemming moesten we een stukje helling naar beneden, hoe doe je dat met die zware tassen, nou ik heb zo gelachen het was een hele sensatie, eerst gingen de tassen toen Danny hoe hij het deed weet ik niet meer in elk geval hilarisch, Arend wist hoe het moest dus die redde zich wel, mij lukte het ook wonderwel, maar ons rendier Eef, die ging maar op haar billen naar beneden. Toen in het donker door de blubber naar Dennis, die was zo blij met zijn kerstpakket en bedankte ons steeds, nog ff wat kletsen en toen weer terug door de blubber, komt kerstman Danny in rap tempo mij voorbij lopen en geeft me een drukker, hij heeft geluk gehad dat ik niet ben gevallen anders was ik zo in zijn auto gaan zitten.

Moesten we weer die heuvel op maar nu met modder schoenen, terwijl ik dit schrijf lig ik weer in een deuk, uiteindelijk is het wel gelukt met handen en voeten, maar onze rendier spande de kroon, haar hoefjes( hakken) waren zo glad dat ze steeds weer naar beneden gleed , met behulp van haar kerstman is ze weer op beide hoefjes boven gekomen. We hadden nog volgens mij 2 personen waar we nog heen moesten, daarna hadden we alle kerstpakketten bezorgd, vele gezinnen blije gezichtjes bezorgd en wij waren zo tevreden dat we hun een beetje “ Fijne Kerstdagen” hebben mogen geven. Dank aan alle lieve leden met de hart op de goede plek dat jullie eraan hebben meegeholpen. Dineke

 

Verslag : 4

KERSTPAKKETTENAKTIE 2023 door Peter Dijkhuis

Op zaterdag 23 december 2023 was er de kerstpakkettenactie van de Stichting Indo Melati.

Iedereen die meedeed dit jaar verzamelden zich bij Randy Meijer en Ellie Sixma thuis zo rond een uur of 10 s ‘morgens. De meesten hadden wel iets van een kerstmuts, kerstjas of soms een heel kerstmannenpak met baard meegenomen.

Na een bakje koffie met iets lekkers erbij en ff bijpraten met iedereen, ging Randy de 4 routes met adressen verdelen en ging iedereen bezig de kerstpakketten in de auto’s te laden. Daarna allemaal eten en iets te drinken erbij.

Samen met broers Richard en Henk begonnen aan de route. Eerst een aantal adressen in het centrum van Delfzijl. Eerst even langs bij Chris en Fenna Vuursteen om iets af te geven dat Henk voor hen had gemaakt. Richard en Henk gingen toen een aantal pakketten wegbrengen terwijl ik geparkeerd werd op een kruk bij Vuursteen, omdat het lopen ff een probleem was.

Daarna met ons drieën op weg naar de volgende adressen van de lijst in Delfzijl. 1 persoon bleek niet thuis te zijn…jammer.

Verder ging de route naar eerst Wagenborgen, daarna richting de gemeente Oldambt. De eerstvolgende in Scheemda en daarna naar Beerta. Daar stond samen met z’n moeder een manneke in de deuropening te roepen…”kijk eens, daar is een kerstman…HALLO kerstman…. Bij het wegrijden stond ie nog voor het raam te zwaaien . Dat zijn van die geweldige momenten extra….

Het regende constant onderweg, maar gelukkig werkten de regenwissers en de kachel natuurlijk ook. Na het adres in Beerta was er nog 1 over en dan was in Winschoten. Dat hebben Richard en Henk met z’n beide gedaan. Ik ben toen naar huis gereden en kijk terug op een mooie en geslaagde dag.

De foto’s zijn met toestemming geplaatst.

Leden en vrienden van Indo Melati…..Geweldig bedankt voor jullie tijd en inzet !

Tot slot willen wij van Stichting Indo Melati u fijne feestdagen wensen een voorspoedig 2024 .

 

Namens het bestuur en alle leden van,

Stichting Indo Melati

Categorieën: Indo Melati

1 reactie

Leroy · 5 januari 2024 op 09:26

Top actie! Terima kasih

Geef een reactie