Hallo

Mijn naam is Arend Dijk, ik rij al een paar jaar motor (Yamaha Dragstar Classic 650). Mij werd gevraagd om een blog te typen, hoe ik met Stichting Indo Melati  in contact kwam.

De eerste keer was in Burgum (MBB in 2018) waar ik toen nog voor een andere Stichting reed (maar al snel niet meer). Het jaar daarop 7 april 2019 kwam ik Stichting Indo Melati  weer tegen, op de TT baan in Assen. Daar gingen we (Familie  Dijk) rijden voor een stichting Happy Smile. En zoals dat gewoonlijk gaat, maak je zo af en toe even een praatje met andere motorrijders ook met die van  Indo Melati  ik dacht bij mij zelf, wat is dat een leuke en gezellige groep. Later die dag naar huis gegaan: moe maar voldaan.

Aan het einde van 2019 was er een oproep voor een Sinterklaas intocht in Delfzijl, voor zwartepieten op de motor (ja dat is écht wat voor mij). Dus ik heb mij daar voor opgegeven, alleen als ik ook echt zwart geschminkt mocht worden. En jahoor, daar kwam een grote groep aan rijden op motoren en trikes van Indo Melati. Wat hebben een hoop lol gehad die dag, ook omdat we geschminkt werden en een hele hoop kindertjes een geweldig Sinterklaas intocht hebben bezorgd. Later nog even bij De Vuursteen in Delfzijl langs geweest dikke pret. (En voor de koffie)

Op de terugweg reed ik alleen naar huis en onderweg dacht ik: wat een vriendelijke mensen zijn hier, toeteren (bekenden?), zwaaien en duim omhoog. Ik schoot in een keer in de lach en ik realiseerde me dat ik als ZWARTEPIET reed.

In het begin van 2020 vroeg Stichting Indo Melati  als ik een keer langs wou komen voor een vergadering bij te wonen en om te zien hoe het daar gaat.  Tijdens de vergadering kwam er ook een probleem voorbij, de website van de Stichting Indo Melati, deze was namelijk redelijk verouderd.

Ooooh zei ik, dat fixt mijn zoon wel even die heeft een eigen IT bedrijf: ITR Groningen. En in het voorjaar van 2020 was de website klaar. En hoe!

Later kreeg ik een uitnodiging om bij de feestelijkheden van de opening van het Clubhuis aanwezig te zijn. Zo als gewoonlijk lekker eten en drinken. Vanaf dat moment ben ik redelijk vaak aanwezig bij een rit van Stichting Indo Melati. En dan niet als rijder maar als blokker, wat me wel ligt. Wat ik dus ook bij de andere stichting deed. Ik vind dat als je met een grote groep rijd, moet je dat zo veilig mogelijk doen, dus de club mooi bij elkaar houden. (in het begin was het even elkaar aan voelen wie doet wat, maar nu zijn we helemaal op elkaar afgespeeld)

Wat een fijne groep mensen.

Jammer dat het motorseizoen 2020 alweer voorbij is, op naar een nog beter 2021.

Groetjes Arend Dijk.

Categorieën: Het verhaal van

Rick Dijk

Eigenaar van ITR Groningen - www.itrgroningen.nl

5 reacties

Synthia Dijk · 8 oktober 2020 op 23:20

Trots op je pap! Volgend seizoen ga ik ook meerijden. ?

Ina Bisschop · 8 oktober 2020 op 23:44

Arend wat een leuke blog. We kennen elkaar van een bijzondere rit in Assen. Het is fijn te horen, dat je je goed voelt bij Indo Melati en vaak als blokker aanwezig bent, waarvoor mijn dank.
We gaan in ieder geval voor een mooi en zonnig 2021, met leuke bijeenkomsten voor een rit!!!!

Groet, Ina.

Gerard klumper · 9 oktober 2020 op 01:41

Super mooi verhaal Arend .ken je van de ritten met je schoonzoon bij Rijdenvoorgeluk En ook daarbeneden je een graag geziende Gast .
Daar staat bij dat ik nu ook een paar keer mee heb gereden met de trike bij Indo Melati en moet zeggen met veel plezier ,het enigste spelbreker us soms de afstand die ik moet rijden .

  Ruud · 9 oktober 2020 op 09:42

  Aardige man vent kerel ,altijd in voor een praatje.En mag vaak de verkeerde richting op rijden .En altijd een brede smile op zijn gezicht .

   Petra Doornbosch · 9 oktober 2020 op 10:30

   Leuke blog!

   Altijd leuk als je er ook bij bent!
   Zie je dan ook altijd met een grote glimlach rond lopen!

Geef een reactie