Ook dit jaar heeft de Stichting gekozen voor mensen die ver onder de minima leven. Iedereen verdiend een kerstpakket , maar er zijn gezinnen met kinderen die het gewoon nodig hebben en die overal buiten de boot vallen.

In samenwerking met Budget Beheer Dal en Stichting Leergeld en een instantie uit Groningen hebben zij op mijn verzoek een aantal cliënten uitgeloot om in aanmerking te komen voor een kerstpakket. I.v.m. de privacy van de cliënten moesten de cliënten zich bij mij aanmelden als zij een pakket wilden hebben dit door middel van een aanmeldingsformulier.

Dit jaar hebben we ook in ons eigen netwerk aan veel vrienden en bekenden een financiële donatie oproep gestuurd voor deze actie. En ook dit jaar is er veel geld gedoneerd aan de Stichting voor deze actie.

Wij kunnen u vertellen dan de totale opbrengst voor deze actie rond de € 1800,00 heeft opgebracht. Werkelijk FANTASTISCH!!!

Uiteindelijk hebben vanuit de instanties er 90 gezinnen zich aangemeld bij mij ! Ontzettend veel positieve reacties kregen we via de mail en app binnen. Op zaterdag 18 december werden de kerstpakketten rondgebracht door leden van de Stichting en vrienden van de Stichting.

Wij willen op deze manier de bedrijven , ZZP’ers , ondernemers en alle burgers die gedoneerd / gesponsord hebben in de vorm van gelden, goederen, knuffels en speelgoed geweldig bedanken!

Tevens werd er 3 keer een gratis knipbeurt voor een heel gezin verloot. Dus drie gezinnen mochten we blij maken. De desbetreffende winnaars zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Ongelooflijk dankbaar zijn wij van Stichting Indo Melati.

Ook bedanken wij de mensen die achter de schermen tijdens de voorbereidingen hebben meegeholpen !

Er hebben zich inmiddels leden aangemeld om mee te rijden de kerstpakketten rond te brengen. Ik heb liefst 4 routes gemaakt en in ieder route werden ook de knuffels meegegeven voor de kinderen die er één uit mochten kiezen. Er werden met motoren en trike’s en bussen en auto’s gereden per groep.

Verder leest u in dit bericht van iedere route een stukje hoe zij deze dag beleefd hebben.

 

Op zaterdagochtend 18 december werd iedereen om 10.30 uur verwacht in Delfzijl waar koffie of thee en een koekje klaar stond. Na het bijpraten van iedereen werd er een kleine toespraak gehouden en werden de bussen ingeladen met de kerstpakketten, knuffels en speelgoed.

Daarna werd er nog snack gebakken in de vorm van patat , frikandellen en/of hamburgers, want nooit met een lege maag op pad gaan. Catering werd gedaan door Elisa van Dijk en Ethan Wildeman , waarvoor onze dank.                                                 Ook fotograaf Hilvert Huizing super bedankt.

 

Hier volgt de verslagen van vier mensen die hebben meegereden :

Verslag : 1

Weer een dag met een dikke gouden rand.

Tegen 9:45 uur vertrokken uit Wedde samen met Henk, eigenlijk niet wetende wat ons stond te wachten.

Net voor half elf kwamen we aan bij de woning van Randy, waar we begroet werden door Glenny en Saskia uit Tilburg.

Randy was onze koffie reeds aan het inschenken en zo langzamerhand kwamen er steeds meer broeders en zusters binnen. De een nog uitgedoste dan de andere.

Vooral de creatie misses Grinch viel bij velen in de smaak. Trike’s en motoren waren versierd, Fokke had zelfs kerstballetjes in zijn baard.

Na wat gekeuvel en heerlijk bijgepraat te zijn was het tijd voor de lunch. Onze topper Randy had dit goed geregeld met broodjes hamburger, frikandellen en patat. Hilvert kwam langs voor de foto’s, en Hilvert zou Hilvert niet zijn als er geen humorshots tussen zouden zitten. Maar de tijd was daar om te doen waar we voor waren gekomen.

De auto’s moesten geladen worden. Allemaal zware goed gevulde tassen, denk dat het totaal weer tegen de honderd lag of er zelfs overheen. Mijn auto was het eerst aan de beurt, gevuld met zestien tassen. Nadat alle auto’s gevuld waren, was het tijd om op pad te gaan. Henk en ik hadden het kleinste aantal tassen, maar wel de route die heet meeste uit elkaar lag.

We volgenden onze eigen kop, want waarom zou je in Stedum beginnen, terwijl je nog geen tien minuten van Appingedam zat. Maar goed Appingedam the place to be, maar niet echt.

Voor hoeveel rode paaltjes wij wel niet beland zijn. Ik zei tegen Henk bij de volgende paaltjes gebruik ik mijn brandweersleutel en neem er eentje mee voor Randy. En natuurlijk geen paal weer gezien. Wel een hoop blijde gezichten van mensen die hun tas aangereikt kregen.

Bij een van de adressen liep een heilige bermaan (kat) te slijmen. Daar was niemand thuis en helaas de poes paste niet onder het kerstpak (jammer Henk). Na Appingedam door naar Oosterwijtwerd, waar we echt liefdevol werden opgevangen door een gezin met twee kinderen. Deze wouden graag op de foto met de kerstman. Weer verder door, Hoogezand helaas niemand thuis.

Volgende adres Tjuchem, ook weer geweldig. Vandaar uit naar Wagenborgen, waar wij bij de buren op de hoek toch wel een heel vreemd geluid hoorden wat onze interesse wekte. Er hong een haan aan het hek, denk dat hij s’morgensvroeg te veel lawaai had. We keken elkaar aan en zeiden, die staat vanavond op het menu. Van Wagenborgen door naar Woldendorp of worreltjedörp zo als wij dit noemen. En toen nog een adres in Scheemda. Moe maar voldaan weer naar huis gereden.

Wij dachten altijd als er wat misging dat het aan Rietje lag, maar de waarheid blijkt anders, het is Randy die ons iedere keer weer met probleempjes opzadeld.

Geschreven met een knipoog uiteraard.

Groetjes en fijne feestdagen.

Shooter          En denk er aan kop d’r veur.

Verslag : 2

Rond 11 uur waren we bij Randy.

 

Waar we eerst allemaal een kop koffie kregen met kerstkoekjes voor de liefhebbers. Daarna werden de routes besproken. Nadat het iedereen allemaal duidelijk was hebben een aantal dames de tassen nog wat aangevuld met allerlei kerstspulletjes. Daarna konden de auto’s worden gevuld met alle tassen en allerlei speelgoed voor de kinderen.

Hierna konden we nog wat eten, Dit werd verzorgd door Elisa en Ethan. Daarna gingen we op pad.

 

Ik reed vandaag de route met Fokke, Glenny, Saskia en Arend op de motor. Dit werd later nog aangevuld met Ron en Petra, zij waren hun groepje kwijt.

 

Onze eerste rit was naar Spijk. Helaas waren zij net weggegaan, maar de tas komt hun kant wel uit. Het 2e adres was in Zijldijk daar werd de tas dankbaar in ontvangst genomen. Toen mocht de kleine man nog wat uitzoeken. Dat werd keuzestress maar ook dat is goed gekomen.

 

Dan door naar Warffum. Ook daar waren ze blij met de tas. Haar zoontje is binnenkort jarig, dus de tas met lekkers en versieringen kwam daar goed van pas. Hij wilde ook nog graag even met de kerstman op de motor. Dus ook dat werd geregeld.

 

Toen op naar Ezinge, blijkt zij een bekende van Arend te zijn. Dus op de koffie, en daar kon onze Glenny zich toch echt niet gedragen. Wat een hilariteit daar. Nadat we ons weer bijeen hadden geraapt ging de tocht naar de stad Groningen. Daar hebben we 6 adressen aangedaan. Ook hier waren ze allemaal blij met de tassen. Het is zo leuk om te zien hoe kinderen bezig zijn om iets uit te zoeken. En wat ze ook erg leuk vonden is dat ze even bij de kerstman op de motor mochten zitten.

 

Het was weer een dag die bij velen nog lang blijft hangen.

 

Bouktje

 

Verslag : 3

Kerstactie Stichting Indo Melati

Zaterdag 18 dec. j.l.  zijn wij voor de 3e x op pad geweest om kerstpakketten rond te brengen aan gezinnen die wel een extraatje kunnen gebruiken.

Met 4 teams gingen we op pad om tegen de 100 pakketten te bezorgen.

Ons team reed in Groningen met een volle bus en een trike vol knuffels.

Wat werden we enthousiast ontvangen…en wat waren sommige gezinnen verbaasd..ze hadden vaak nog nooit een kerst pakket gehad.

Kindjes met grote ogen ..moeders met tranen in de ogen.
1 mevrouw was eigenlijk te ziek om de deur open te doen en heeft nog persoonlijk gebeld om haar snelle handelen uit te leggen en ons te bedanken.
Jullie mogen best weten dat we er even om moesten huilen.

Ook kinderen die we onderweg tegen kwamen mochten een boekje of knuffel uitzoeken en even op de trike zitten.

Al met al een geslaagde dag!
Zelfs voor een Grinch ; )

Lieve kerst groet Danny , Ruud en Eef

 

Verslag : 4

Kerstpakketten Aktie 2021 van Stichting Indo Melati 

 

Gisteren, 18 december, was het weer zover. De kerstpakketten aktie van Stichting Indo Melati voor personen/gezinnen dit wel iets extra´s kunnen gebruiken in deze rare tijd en natuurlijk voor de feestdagen. Het is voor velen al normaal om een kerstpakket of iets dergelijks te krijgen en deze personen/gezinnen vallen daar vaak buiten. 

 

Zaterdagochtend was het verzamelen om half 11 bij Randy thuis, dat waren heel wat kerstmannen/vrouwen bij elkaar, we werden ontvangen met een kop koffie en het was weer een weerzien voor elkaar, in deze periode zie je elkaar toch niet zo veel als wat we zouden willen. 

Rond half 12 werden de 1e auto’s ingeladen met de pakketten, we gingen in 4 groepen verspreid door de provincie Groningen, daarna werden we getrakteerd op patat en een snack en om half 1 werd onze bus ingeladen, nadat Dylan erin gezet was met zijn Rolstoel.

 

Dylan werd omringd door een 30 tal pakketten. Met vereende krachten werden deze pakketten doorgegeven en voordat we het door hadden was de bus vol. Daarna gingen we op weg, elke groep zijn eigen route. 

 

We hadden in Delfzijl en Appingedam 29 adressen die we langs gingen, Randy, Dylan en ik in de bus en Pjotter en Marco elk op hun trike die heerlijk uitgedost was met kerstverlichting, versiering en knuffels. Het werd een leuke stoet om te zien, en we hadden ook veel bekijks en er werd wat afgezwaaid en getoeterd, want tsja hoe vaak zie je een kerstman op een trike rijden hahaha….. 

 

Het was bij elk adres weer geweldig om te zien hoe blij de mensen werden bij het ontvangen van hun pakket en kregen te horen wat voor een geweldig initiatief dit toch was, ook moesten er bij verschillende natuurlijk even foto’s gemaakt worden, ook hadden we nog diverse knuffels en speelgoed bij ons, dus bij elk adres mochten de kinderen wat uitzoeken. Dat leverde natuurlijk blije gezichten op. Daar doe je het allemaal voor. 

 

Om 4 uur waren we bij het laatste adres en Marco gaf aan dat we nog even naar de cafetaria in Delfzijl gingen. En zo geschiedde het en we reden richting Delfzijl naar Cafetaria Ons Stee van Johan en Anita Schansema waar wij getrakteerd werden op een drankje en een snack, waarvoor onze dank. Na dit genuttigd te hebben keerden we huiswaarts met een gevoel dat we veel mensen blij hebben kunnen maken. 

 

Erna Ausema 

 

Al met al was dat voor iedereen een goed georganiseerde actie. Wat het volgend jaar gaat worden weten we nog niet !

De foto’s geven aan hoe gezellig en geweldig deze dag was. Deze foto’s zijn met toestemming geplaatst.

Leden en vrienden van Indo Melati…..Geweldig bedankt voor jullie tijd en inzet !

 

Tot slot willen wij van Stichting Indo Melati u fijne feestdagen wensen een voorspoedig 2022 .

 

Groetjes ,

Randy Meijer

Stichting Indo Melati

 

 

 

Categorieën: Indo Melati

2 reacties

Peter Dijkhuis · 21 december 2021 op 23:50

TOP…

Gerard · 21 december 2021 op 23:57

Top gedaan vrienden voor het leven
Gerard en Bernadet

Geef een reactie