Ook dit jaar heeft de Stichting gekozen voor mensen die ver onder de minima leven. Iedereen verdiend een kerstpakket , maar er zijn gezinnen met kinderen die het gewoon nodig hebben en die overal buiten de boot vallen.

In samenwerking met Budget Beheer Dal, Stichting Leergeld en Kansrijk-Oost uit Groningen hebben zij op mijn verzoek een aantal cliënten uitgeloot om in aanmerking te komen voor een kerstpakket. I.v.m. de privacy van de cliënten moesten de cliënten zich bij mij aanmelden als zij een pakket wilden hebben dit door middel van een aanmeldingsformulier.

Dit jaar hebben we ook in ons eigen netwerk aan veel vrienden en bekenden een financiële donatie oproep gestuurd voor deze actie. En ook dit jaar is er veel geld gedoneerd aan de Stichting voor deze actie.

Wij kunnen u vertellen dat de totale opbrengst voor deze actie ruim € 2200,00 heeft opgebracht. Werkelijk FANTASTISCH!!!

Uiteindelijk hebben vanuit de instanties er 64 gezinnen zich aangemeld bij mij ! Ontzettend veel positieve reacties kregen we via de mail en app binnen. Op zaterdag 17 december 2022 werden de kerstpakketten rondgebracht door leden van de Stichting en vrienden van de Stichting.

Wij willen op deze manier de bedrijven , ZZP’ers , ondernemers en alle burgers die gedoneerd / gesponsord hebben in de vorm van gelden, goederen, knuffels en speelgoed geweldig bedanken !

Willem Kooiman bedankt voor het beschikbaar stellen van zijn Trike.

Ongelooflijk dankbaar zijn wij van Stichting Indo Melati.

Ook bedanken wij de mensen die achter de schermen tijdens de voorbereidingen hebben meegeholpen !

Er hebben zich inmiddels leden aangemeld om mee te rijden de kerstpakketten rond te brengen. Ik heb liefst 4 routes gemaakt en er werden ook de knuffels en spelletjes meegegeven voor de kinderen. Er werden trike’s en bussen en auto’s gereden per groep.

Verder leest u in dit bericht van iedere route een stukje hoe zij deze dag beleefd hebben.

Op zaterdagochtend 17 december werd iedereen om 10.30 uur verwacht in Delfzijl waar koffie of thee en een koekje klaar stond. Na het bijpraten van iedereen werd er een kleine toespraak gehouden en werden de bussen ingeladen met de kerstpakketten, knuffels en speelgoed.

Daarna werd er nog snack gebakken in de vorm van broodje frikandel en/of hamburger, want nooit met een lege maag op pad gaan.

 

Hier volgt de verslagen van vier mensen die hebben meegereden :

Verslag : 1

Wat weer een geweldige dag, die nogal wat vreemd begon.

Was onderweg naar Henk voor een kop koffie om daarna samen naar Delfzijl te rijden.

Onderweg werd ik gebeld door Ron, die in Pekela was gestrand met een kapotte gaskabel.

Henk opgepikt en gelijk gaan zoeken waar Ron en Petra stonden.

We hadden ze vrij snel gelokaliseerd en zei tegen Petra dat de truck lekker warm was en dat ze zich konden opwarmen.

Echte bikkels als ze zijn, bleven ze buiten staan. Wachtend op de wegenwacht.

Toen de wegenwacht was gearriveerd zijn Henk en ik richting Delfzijl gereden.

Helaas bleek de buitenmantel van de gaskabel de boosdoener.

 

Willem Kooiman heeft hun toen gehaald en heeft vervolgens zijn trike afgestaan aan Ron en Petra, zodat ze de kerstpakketten toch met de trike konden brengen.

Wat een topper die Willem.

De route was dit keer compacter en Randy had geluk dat we niet voor die rood/witte paaltjes kwamen te staan, want had de brandweer sleutel mee.

Helaas één persoon niet thuis, en dat is wel een voorwaarde.

De rest van de mensen vonden het geweldig, we werden dan ook overal enthousiast ontvangen.

Ook denk ik dat Henk weer genoten heeft, omdat ik hem de sleutels van de Dodge in de handen drukte.

Tevens zorgde Randy weer voor de inwendige mens, wat weer enorm gewaardeerd werd.

Dus bij deze weer een geslaagde dag met veel blijde gezichten.

En kan het volgend jaar weer gerealiseerd worden, zijn Henk en ik er zeker weer bij.

Groetjes Richard (Shooter).

 

Verslag : 2

Vandaag hebben we, namens stichting Indo Melati, weer kersttassen bezorgd bij mensen die het goed kunnen gebruiken.

Om half 11 verzamelen bij Randy waar onder het genot van koffie en koek de routes werden uitgedeeld. Daarna konden de tassen inladen. Na de inwendige mens te hebben gevuld werden de auto’s en trikes gestart en konden de we aan de route beginnen.

Dit jaar hebben we (Ron, Petra en Bouktje) in de stad Grunn gereden. Na wat opstart problemen, voor het eerste adres, werden we door de navigatie naar de achterkant van de woning gestuurd. Wij hadden geen zin in slootje springen (jaaa…. er ligt ijs op de sloot maar dan werd het klauteren om naar beneden en boven te komen) dus op zoek naar de voorkant. Het 2e adres bestond het huisnummer met toevoeging niet, maar ook dat werd opgelost en daarna konden we verder met de rit.

Onderweg werd er door het tegemoetkomend verkeer veel gezwaaid want de trike met de kerstman en zijn hulp trokken wel de aandacht.

(Bedankt Willem Kooiman dat Ron hem van je mocht lenen).

Stonden we ergens stil dan werden er volop foto’s gemaakt door de omstanders.

En dan je kom de plaatselijke journalist van Beijum-nieuws tegen en beland je ook nog in het nieuws.

Sommige mensen waren erg verrast dat we voor de deur stonden en hadden zoiets van ?????, maar toen de naam Oost viel, toen ging het lampje branden en waren ze erg blij met de tas.

Al met al weer een mooie dag met het ontmoeten van nieuwe mensen en oude bekenden.

Bouktje

 

Verslag : 3

Met de stichting Indo Melati kerstpakketten bezorgd :

Zaterdag 17 december hebben we kerstpakketten bezorgd bij minder bedeelde mensen.

Eerst de inwendige mens verzorgd door Ellie en Randy  en toen op pad .

3 kerstmannen op 2 trikes(Erik…Marco en Reint)

en de pakkettenauto vol kerstpakketten (Ineke en Peter ) op de route Delfzijl en Appingedam.

Het was erg koud, vooral voor de trikers. Allemaal hele blije gezichten gezien. 1 iemand was erg blij verrast met…is dat voor mij?? #lief

Daar doen we het voor. Marco had nog wat speelgoed mee voor kindertjes…

Al met al een topdag…ook voor ons

Groetjes Peter Dijkhuis

 

Verslag : 4

Kerstpakketten actie Stichting Indo Melati

Hallo mijn naam is Ellie Sixma en ik ben de partner van Randy. Het was voor mij de eerste keer dat ik mee ging met de kerstpakketten rond te brengen.

Ik had er veel over gehoord en gelezen en nu kon ik het zelf van dichtbij meemaken. Ik had geen idee hoe het allemaal in zijn werk ging. Randy had mij het één en ander al wel wat over verteld, maar het bleef spannend voor mij. Na de koffie werden de pakketten in de auto of bussen ingeladen. Er werden 4 routes uitgezet. Nadat dat gebeurd was gingen we met z’n allen een hamburger of frikandel met of zonder broodje eten, wat ik op zich al heel geweldig vond.

Na een openingswoord van Randy gingen we rijden. Iederéén werd in een route ingedeeld. Ik zat bij Peter Ausema en Randy in de bus.

Wij reden een route in Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Middelstum en Spijk. Toen we bij de gezinnen aankwamen zagen we enorme blijde gezichten. En ook soms vol ongeloof omdat ze dachten, waar heb ik dit aan verdiend. En enorm dankbaar waren alle mensen die een pakket in ontvangst namen.

Het was een bijzondere geweldige mooie ervaring en super wat Indo Melati heeft gerealiseerd met behulp van heel veel mensen die gedoneerd hebben.

Groetjes, Ellie Sixma

Al met al was dat voor iedereen een goed georganiseerde actie.

De foto’s zijn met toestemming geplaatst.

Leden en vrienden van Indo Melati…..Geweldig bedankt voor jullie tijd en inzet !

 

Tot slot willen wij van Stichting Indo Melati u fijne feestdagen wensen een voorspoedig 2023 .

 

Groetjes ,

Randy Meijer

Stichting Indo Melati

Categorieën: Indo Melati

2 reacties

maureen · 23 december 2022 op 11:54

trots op jullie allemaal maar toch ook op mijn broer randy en zijn partner elly en dat jullie dit met zij allen mogelijk hebben gemaakt.ik wens jullie allemaal een voorspoedig gezond en liefdevol 2023

groeten van maureen

    Richard · 23 december 2022 op 18:05

    Was weer een topdag.
    Op naar de volgende.

Geef een reactie