Tijdens een persoonlijke bijeenkomst met het bestuur van de stichting kwam ter sprake dat er dit jaar weer kerstpakketten werden gedoneerd. Na wat informatie te hebben gewonnen heb ik met goedkeuring de taak op mij genomen en het voor dit jaar te gaan regelen !

 

We hebben dit jaar gekozen voor mensen die ver onder de minima leven. Iedereen verdiend een kerstpakket , maar er zijn gezinnen met kinderen die het gewoon nodig hebben en die overal buiten de boot vallen.

 

Ik heb een oproep gedaan op FB met de vraag of er ook bedrijven, ZZP’ers , ondernemers en / of burgers zijn die een kerstpakket willen doneren. Op 1 na kwam er echter hier geen enkele reactie op. Maar ondertussen had ik al een paar ondernemers , bedrijven gebeld. Ze hebben toegezegd en binnen twee dagen waren er al kerstpakketten bij mij thuis gebracht. Om zoveel mogelijk gezinnen blij te maken moest er geïnventariseerd worden hoeveel pakketten er gedoneerd kon worden.

 

Intussen heb ik contact gehad met Budget Beheer Dal en Stichting Leergeld en een instantie uit Groningen. Deze hebben op mijn verzoek een aantal cliënten uitgeloot om in aanmerking te komen voor een kerstpakket. I.v.m de privacy van de cliënten moesten de cliënten zich bij mij aanmelden als zij een pakket wilden hebben.

 

Doordat er weinig response was vanuit de oproep op FB , heb ik in mijn eigen netwerk aan veel vrienden en bekenden een financiële donatie oproep gestuurd voor deze actie. Ennnnn……ik kon mijn ogen niet geloven wat voor reacties er binnen kwamen.

Binnen 10 minuten stond de teller al op € 200,00. En de donaties bleven maar binnenstromen. Ongelooflijk hard ging dat.

 

Intussen hebben zich vanuit de instanties al bijna 100 gezinnen zich aangemeld bij mij ! Dat moest voor 10 december ! En daar bleef het ook bij. Ontzettend veel positieve reacties kreeg ik via de mail en app binnen. Op 19 december werden de kerstpakketten rondgebracht door leden van de Stichting en vrienden van de Stichting.

 

Ik kan u vertellen dan de totale opbrengst voor deze actie rond de € 1200,00 heeft opgebracht. Werkelijk FANTASTISCH !!!

 

Wij willen op deze manier de bedrijven , ZZP’ers , ondernemers en alle burgers die gedoneerd hebben , geweldig bedanken die zowel kerstpakketten als financiële donaties hebben gedaan. Ongelooflijk dankbaar zijn wij van Stichting Indo Melati.

 

Ook bedanken wij de mensen die achter de schermen mij meegeholpen hebben ! En hebben zelfs zakken vol snoep, chips en chocolade gedoneerd als extraatje voor de kinderen.

Er hebben zich inmiddels leden aangemeld om mee te rijden de kerstpakketten rond te brengen. Ik heb liefst 4 routes gemaakt en in ieder route werden ook knuffels meegegeven voor de kinderen die er één uit mochten kiezen. Er werden met motoren en trike’s en bussen en auto’s gereden per groep. Verder leest u in dit bericht van iedere route een stukje hoe zij deze dag beleefd hebben.

 

Op zaterdagochtend 19 december werd iedereen om 09.45 uur verwacht in Delfzijl om onder het genot van koffie of thee en een stukje Indische cake zich klaar te maken voor het vertrek !

Verder in dit bericht worden ook foto’s getoond en dat zal genoeg zeggen hoe gezellig en geweldig deze dag was.

 

Tot slot willen wij van Stichting Indo Melati u fijne feestdagen wensen een een voorspoedig 2021.

 

Er bestaat tevens de mogelijkheid om te doneren aan de Stichting. Hoe dit in zijn werk gaat kunt u vinden op onze website ! ( zie visitekaartje ).

 

Van elke route schrijft één van de leden hun ervaring tijdens hun route !

 

Arend Dijk:

Kerstpakketten actie 2020 van INDO melati

Ik (arend) had van de Kerstpakketten actie gehoord en dacht bij me zelf daar wil ik wel aan mee werken, dus zo gezegd zo gedaan. (met elkaar voor elkaar) heb ik me op gegeven .

zaterdag 19-12-2020 om 9.30 uur moesten we ons verzamelen bij Randy thuis in Delfzijl waar we in 4 groepen ingedeeld werden van 4 personen ik zat in een groep samen met Eef en Ruud (Fokke kon er helaas niet bij zijn) elk team had een auto of bus mee waar de kerstpakketten in vervoerd werden. Ondertussen nog snel een Kerstman pak aantrekken die ik van Willem Kooiman mocht lenen en nog snel een bakkie koffie naar binnen en een plak koek (met dank hiervoor)

Na alles in geladen te hebben gingen we op pad, richting Groningen.

Met kerstmuziek op de motor (om de kerstsfeer te verhogen)

Eerst naar Ten Boer, waar wij ook een kunst kerstboom mochten afleveren met alles er op en er aan en een natuurlijk ook een kerstpakket. De mevrouw was zeer dankbaar hier voor. Na het uitzwaaien ging de reis verder, naar Lewenborg waar we ons rot gezocht hebben naar adressen waar we moesten zijn, maar dankzij Eef haar navigatie en Ruud zijn stuurmanskunsten hebben we het toch allemaal gevonden. Er was ook een mevrouw die er erg ontroert en emotioneel van werd (het motor geluid deed haar aan haar vader denken, die ook indo was en motor heeft gereden). Wij kregen van haar jongste dochter (5 jaar) nog een kerstkaart met de beste wensen.

Ook hier mochten de kinderen, van de personen waar we een kerstpakket langs brachten, knuffels en snoep uit de mee genomen tassen pakken.

Snel weer verder naar Beijum waar we ook heel wat kilometers hebben afgelegd om te zoeken naar adressen.

Hier hebben wij ook heel veel mensen blij gemaakt en waar kinderen verbaasd aan de deur stonden met een gezicht, van is dat voor ons?

Ja en als de Kerstman, met muziek, op de motor rondrijd heb je wel bekijks, veel mensen beginnen gelijk te lachen en een duim om hoog te steken. Zelfs op de ringweg van Groningen gingen meerdere auto’s naast ons rijden, toeteren en een duim omhoog steken.

Nu hadden wij nog een adres die wij vergeten waren, weer op naar Garmewolde, zoeken en zoeken nu bleek het een huisje te zijn langs een fietspad waar we met de motor en bus niet op mochten komen, maar voor de Kerstman met zijn gevolg mag veel! Dus wij er heen en wat waren die mensen blij met alles wat we brachten .

Toen zat onze missie er op als rijders van Indo melati, afscheid genomen van Eef en Ruud en hun bedankt voor de gezellige dag.

Rond 15.00 uur thuis gekomen, moe maar zeker een voldaan gevoel.

Fijne feestdagen en een gezond en beter 2021.

 

Gabriella:

Toen was het Zaterdag 19 december de dag dat we met stichting indo melati kerstpakketten rond zouden brengen bij gezinnen en alleenstaande die het nodig hadden.

Smorgens optijd er uit om naar Delfzijl te rijden om ons te verzamelen en de kerst pakketten op te halen

Daar even gesproken te hebben met elkaar de kerstpakketten verdeeld en zijn we groep voor groep weg gereden van de verzamel plek

Zo ook hadden wij een mooie route met zijn vieren verkleed en bepakt opweg naar gezinnen die zaten te wachten.

Met een auto vol paketen en twee motor rijders zijn we op weg gegaan.

Hadden een route in Delfzijl en er net om heen.

Met pakketen rond brengen zo veel blije en dankbare mensen en kinderen gezien.

En dikke lag en de worden bedankt en fijne dagen.

Dat doet je goed.

Ik kan zeggen dat we met zijn vieren er echt van genoten hebben om dit te kunnen doen het was een supper mooie dag

 

Bouktje:

Samen met Glenny en Saskia hebben Peter en ik kerstpakketten mogen rondbrengen in de provincie. Wat wij hebben gemerkt is dat hier erg naar werd uitgekeken. De reacties waren erg positief.

Een paar reacties:

  • Oooooh wij hebben nog nooit een kerstpakket gehad.

  • Wat ben ik hier blij mee.

  • Ik ga hem samen met mijn moeder aan de telefoon uitpakken.

Iedereen vond het een geweldige aktie. Sommige hadden de tranen in de ogen, zo blij en dankbaar waren ze voor het pakket.

De kindjes vonden het helemaal super dat ze een knuffel en ook nog wat lekkers mochten uitzoeken.

Wat een mooie dag was dit.

Voor ons zo’n klein gebaar maar de dankbaarheid die je ervoor terug krijgt is niet te beschrijven.

 

Randy:

Deze route bestond uit :

Peter Ausema ( reed de bus )

Randy Meijer ( zat er lekker naast en fungeerde als navigatie )

Willem Kooiman ( op zijn geweldige versierde trike en hijzelf ook )

Harry Bakker ( als fotograaf achter op de trike )

Gelijk bij het eerste gezin brak de vreugde uit ! En eigenlijk bij elk gezin brak er vreugde en blijdschap uit.

Eén van de reacties was :

Ik ben eergisteren geopereerd en gister gelukkig al weer thuis gekomen, maar kon daardoor zelf dus niet aan de deur komen, helaas.

Maar… Ik weet niet wat ik zeggen moet… Ben oprecht sprakeloos. Ik zal eerlijk zijn, toen ik alles zag, brak ik in tranen uit. Hoe kan ik je/jullie in vredesnaam ooit genoeg bedanken!? Ik weet écht niet wat ik hier van zeggen kan… Ongelooflijk!!!

Ik ben zó dankbaar, maar hoe kan ik dat in vredesnaam ooit duidelijk maken. Zit nu met alles uitgestald op de bank, en schiet telkens weer vol. Hoe is dít mogelijk! Dit heb ik toch nooit verdiend.

Ik zal een eind aan dit mailtje maken. Ik zag de “kerstman” bij de deur weg lopen, hoorde de motor. Die ik graag even had willen bewonderen, ik ben gek op motoren , maar dat was in dit geval even geen optie.

Nogmaals, 1000 maal dank! Ongelooflijk! Ik zal vast nóg wel wat meer traantjes laten vandaag, maar dat is puur uit ongeloof dat er nog zulke goede mensen bestaan, en dat we zó veel hebben gekregen.

Ik blijf maar bedanken dus ik zal tóch maar afsluiten met volle dankbaarheid en hele vriendelijke groeten, en de wens dat ook jullie, ondanks alles, een onvergetelijke kerst mogen hebben.

Zeer lieve groetjes,

Zeer hartverwarmend allemaal !

 

Spontaan kwam van een bewoner een reactie , hij zei :

Randy stuur mij een tikkie van € 20,00 dat doneer ik ter plekke aan jullie ! Onze dank hiervoor !

 

Na een voldane dag dronken we nog een kop koffie en stukje cake erbij en iedereen vervolgede zijn of haar weg naar huis !

Leden en vrienden van Indo Melati…..

 

Geweldig bedankt voor jullie tijd en inzet !

 

Al met al was dat voor mij en iedereen een goed georganiseerde actie. Wat het volgend jaar gaat worden weten we nog niet !

 

Groetjes ,

Randy Meijer

Stichting Indo Melati

 

Categorieën: Indo Melati

0 reacties

Geef een reactie