Openingsrit  Stichting Indo Melati 2023

 

Op zaterdag 29 april 2023 heeft Stichting Indo Melati een Ride Out georganiseerd. Het was best wel spannend want het was een tijdje geleden dat er een openingsrit gereden was, dit i.v.m. Corona.

Voor Peter Ausema en Randy Meijer was dit voor het eerst dat wij namens de Stichting dit mochten organiseren. Maar het ging ons heel goed af. Heel wat voorbereidingen gedaan en geregeld en het enige wat ons nog in de weg kon staan was het weer.

Het evenement werd gepubliceerd op sociaal media en men kon zich via de mail aanmelden. Al gauw waren er een hoop trikers en bikers die zich aangemeld hadden. Maar liefst 53 mensen hadden zich opgegeven. En zelfs een paar van heel ver weg.

De rit zou in de eerst instantie 175 km zijn, maar  bij nader inzien bleek iets teveel van het goede te zijn. We hebben de rit teruggebracht naar ongeveer 140 km. De route is uitgezet en Peter en ik ( Randy ) zijn samen met de partners Erna en Ellie achter elkaar aan gaan rijden om de route te gaan rijden van tevoren en tevens hebben we een portocheck gedaan omdat wij dat wilde gebruiken om te kunnen communiceren met de blokkers en de service auto’s, tijdens de rit. Het bereik was ongeveer tussen de 350 en 400 meter om nog goed en duidelijk met elkaar te kunnen praten.

Eindelijk was het zover , de dag waar iedereen zich op verheugd had. De opkomst was heel groot. Rond 09.00 uur a 09.15 uur kwamen de eerste rijders binnen. En om het parkeren in goede banen te leiden heeft onze parkeerregelaar Richard Slijfer zijn uiterste best gedaan om de voertuigen netjes te laten parkeren. Bij aankomst werd men ontvangen met een kopje koffie of thee en een lekker cake. Er werd veel bij geklets met elkaar en dat was mooi om te zien.

Na het openingswoord konden we ons gereed maken voor de toertocht. Voor het eerst reden er tussen de trikes en motoren service auto’s mee voor eventuele calamiteiten of problemen die tijdens de rit of pech. Dat gaf wel een goed gevoel voor velen. We hadden maar liefst 6 blokkers. De gehele rit werd gecoördineerd vanuit de auto die als roadking fungeerde. Door middel van de portofoon werden de blokkers aangestuurd en ook contact gehouden met de service auto.s. Gelukkig dat het weer perfect meespeelde deze dag,

Toen we wilden vertrekken, bleek dat er een motor van blokker Jeroen niet wilde starten om technische reden. De motor werd het terrein geduwd en dankzij Gerard Klumper die zijn motor beschikbaar stelde omdat hij zelf op de trike ging met zijn dochter, kon Jeroen toch rijden.

Uiteindelijk vertrokken we vanuit Wedde richting Oude Pekela. De lange stoet was heel mooi om te zien. Van Oude Pekela richting Veendam , zo door naar Hoogezand. Vanuit Hoogezand via de Woldstreek naar Ten Post. We hadden tijdens de rit heel veel bekijks en zwaaiende mensen.

In de eerste service auto zaten Eef en Bouktje en de tweede service auto zaten Angelica en Ellie. Het onderling communiceren verliep perfect evenals met de blokkers, die dit geweldig hebben gedaan.

Toen wij ter hoogte van Wittewierum reden rond 11.30 uur zagen wij dat brug richting Ten Post gestremd was. Deze stremming hadden wij eerder tijdens het verkennen van deze route niet opgemerkt door bebording of wat dan ook. Het was een beetje balen want het kostte een hoop tijd. We zouden rond 12.30 uur een grote pauze in  Uithuizermeeden houden, maar door die stremming moesten we eerst richting Groningen rijden om zo weer via de Provincialeweg N360  naar Ten Post te rijden. We zijn van Ten Post via tussenweggetjes doorgereden naar Middelstum, gevolgd door Kantens en Usquert. Omdat we een half uur vertraging hadden, kwamen we uiteindelijk rond 13.00 uur aan in Uithuizermeeden voor de pauze.

Nadat iederéén zijn voertuig geparkeerd had, kon men een sigaretje roken of naar het toilet gaan. De broodjes, drinken en fruit kon men bij de cateringdames Eef, Bouktje, Erna en Ellie weghalen. Koffie, thee werd aangeboden door Cafetaria/Lunchroom Coralie evenals de toilet die beschikbaar werd gesteld. Het fruit en de bolletjes werd aangeboden door de Coöp uit Uithuizermeeden.

Nadat we allemaal  verzadigd waren en mensen nog intussen getankt hadden, werd de rit voortgezet.

Aangezien we volgens de route rond 16.00 uur weer terug zouden zijn in Wedde, moesten we een alternatieve route kiezen, omdat we anders in de knoei kwamen met de tijd vanwege de vertraging.

Van Uithuizermeeden zijn we richting Zijldijk gereden en door naar ’t Zandt en zo via Godlinze, Losdorp en Holwierde naar Delfzijl gereden. Éénmaal in Delfzijl aangekomen, zijn we langs de winkel van De Vuursteen van Cris en Fenna gereden om hun te begroeten met veel getoeter. Ook Dylan Ausema stond daar met opa en oma op ons te wachten en ook hun werden begroet door ons. Zelfs naar Gerard van der Veen ( Hoofd Organisatie Vliethovendag Delfzijl ) werd gezwaaid.

Vanuit Delfzijl werd er zo naar Scheemda gereden en dan via Winschoten zo weer terug naar Wedde waar we rond 15.45 uur aankwamen.

In Wedde werd inmiddels het bakken van de heerlijk saté voorbereid door Sander en Ingrid Jensema samen met Eef en Bouktje die eerder uit de stoet vertrokken om nog dingetjes klaar te zetten.

Na het eten vertrokken de eersten weer omdat men nog ver moest terugrijden. Uiteindelijk werd er nog nagepraat met elkaar over ditjes en datjes. Vervolgens liep de tent langzaam leeg en de mensen van de Stichting begonnen de boel al schoon te maken en op te ruimen. Na de begroeting van de mensen die weggingen, was het zover om de spulletjes in te laden, nog ff onderling na praten en dan onze eigen weg te vervolgen richting huis.

Het was al met al een zeer geslaagde dag met elkaar en leuk om elkaar weer te zien en te spreken.

Stichting Indo Melati wil de volgende mensen bedanken :

 • Cafetaria/Lunchroom voor de koffie/thee/toilet
 • Supermarkt Coöp voor donatie Fruit en bolletjes
 • Gerard Klumper voor beschikbaar stellen van zijn motor
 • Johan , Bianca en Diana Van MFC Noordbroek voor het beschikbaar stellen van de bakplaten en andere benodigdheden.
 • Ingrid en Sander voor het bakken saté
 • Rietje en Richard voor het beschikbaar stellen van hun toilet
 • Alle blokkers
 • Alle vrijwilligers

Alle leden, aspiranten, vrienden van Stichting Indo Melati

 

Met vriendelijk groet ,

Peter Ausema en Randy Meijer

Met elkaar en voor elkaar.

Categorieën: Indo Melati

4 reacties

Richard (Shooter) · 14 mei 2023 op 16:40

Het was een superdag met een mooie route en lekker eten. Goed georganiseerd toppers, op naar de volgende.

Gerard · 14 mei 2023 op 18:07

Was een geweldig mooie dag en tegen alle voorspellingen in is het mooi droog gebleven

  Alie · 14 mei 2023 op 20:10

  Wij Cor , Alie en Els hebben ontzettend genoten van jullie, het was erg gezellig @cafetaria-coralie

Erna Ausema · 14 mei 2023 op 18:20

Het was een topdag, en erg gezellig

Geef een reactie