Verslag ritjes voor Verpleeghuis De Vecht Hoogeveen op 17 juni 2023

Zaterdag 17 juni jl. was VPH De Vecht in Hoogeveen aan de beurt om voor de bewoners een mooie dag te verzorgen.

Hoogeveen lag niet voor de deur voor Indo Melati, maar toch gingen wij dit niet uit de weg. Er hadden zich inmiddels trikers en bikers aangemeld om mee te gaan naar Hoogeveen. Buiten de leden van Indo Melati, waren ook andere rijders aanwezig van verschillende Stichtingen uit verschillende plaatsen uit verschillende provincies. Het was erg fijn om met deze mensen samen te werken en zo moet en hoort het.

Na wat voorbereidingen hebben wij Roadcaptain Jan Bouwmeester uit Hoogeveen via via benaderd, omdat hij zeer bekend was in Hoogeveen. En hij wou het met alle plezier doen.

Om 09.30 uur werd iedereen verwacht op de verzamelplek Mac Donalds in Hoogeveen. De opkomst was geweldig.

Tegen 09.50 uur zijn we richting het VPH gereden en uiteraard kregen we onderweg veel bekijks en ook bij aankomst werden wij door veel bewoners verwelkomt.  Aangekomen aldaar werden we ontvangen met een kop koffie/thee. Het was enorm warm die dag.

Nadat de bewoners plaats hadden genomen, werd de eerste ronde gereden. Er waren zelfs twee mensen bij die zich aangemeld hebben om mee te helpen als opstapcoach. Jan had maar liefst 3 verschillende routes uitgezet met verschillende tijden, omdat we niet precies wisten om hoeveel mensen het ging. Uiteindelijk werden rondes gereden van een half uur.  Bij elke ronde reed de rolstoelbus mee voor het geval er problemen zouden ontstaan. Gelukkig bleef dat uit. Elke bewoner genoot alleen al om op de trike te zitten terwijl er nog geen meter gereden was. Na het eerste rondje zagen we bij terugkomst allemaal mensen met blijde gezichten die achter op de trike zaten.

Voor de pauze hebben we twee rondes gedaan.

Daarna hebben we pauze genomen en er werd ons drinken, patat en snacks aangeboden door het verpleeghuis. We hebben met ons allen heerlijk gegeten.

Na de pauze ging de derde rondje van start. Bewoners hadden inmiddels weer plaats genomen achter op de trike. Het was natuurlijk voor sommige mensen een beetje vervelend dat men moest wachten in de enorme warmte.

Na deze derde en tevens laatste ronde, kregen we nog drinken aangeboden. Toen was het de hoogste tijd om weer richting huis te rijden. Nadat iedereen van iedereen afscheid had genomen, vervolgde zij allen hun weg naar huis.

Kortom het was een geweldige mooie, warme en liefdevolle dag. Het was zeker de moeite waard om naar Hoogeveen te rijden en we komen graag nog een keer terug. En we kregen allemaal positieve reacties en complimenten.

Stichting Indo Melati wil bedanken :

  • Activiteiten Commissie VPH De Vecht voor de gastvrijheid /catering
  • De Blokkers
  • Roadcaptain Jan Bouwmeester
  • Opstapcoaches
  • De bewoners van VPH De Vecht
  • Iedereen van alle Stichtingen die hebben meegereden of aanwezig waren

Foto’s zijn wel met toestemming geplaatst, maar foto’s van bewoners kunnen alsnog gecensureerd worden.

Dank jullie wel allemaal voor jullie tijd en inzet.

 

Randy Meijer

Stichting Indo Melati

Met elkaar en voor elkaar

Categorieën: Indo Melati

0 reacties

Geef een reactie