Op zaterdag 4 december 2021 heeft er een geweldige Sinterklaasrit plaatsgevonden. Hier werd Stichting Indo Melati voor benaderd.

Het verslag is gemaakt door Richard Slijfer die deze rit samen met zijn vrouw Rietje heeft gecoördineerd.

Wat een dag……..!

We zouden zaterdag 4 december 2021 met Sinterklaas en zwarte pieten naar een verzorgingshuis in Bellingwolde gaan, om de bewoners te verrassen.
Door omstandigheden mocht dit niet plaats vinden. We waren hiervoor benaderd door juwelier Sonja Schreuder uit Winschoten. Alles afgeblazen totdat Sonja met een alternatief kwam.

Sonja had nog vele cadeaus liggen voor een aantal kinderen die wegens omstandigheden het zwaar hebben.
Dus weer in de app een oproep geplaatst en binnen no time de hele club weer paraat.
Toen belde Sinterklaas af, hij voelde zich niet 100%.

Gelukkig had Henk Velthuis connecties en kwam met een hulp Sinterklaas op de proppen. Met een stoet van stuk of 3 trikes en 3 auto’s op pad. Heel Winschoten door gekomen en soms moest de karavaan even stoppen om de route te checken. Dan zie je dus mensen naar buiten komen met kleine kindertjes op de arm.

Deze werden uiteraard niet uitgesloten. We hadden knuffels van zwarte piet Willem en wat extra cadeaus en uiteraard pepernoten bij ons. (Sorry van zwarte piet Marco, die bij een oudere mevrouw op haar balkon even de slaapkamer bezaaide met pepernoten).

Na 5 adressen in Winschoten op weg naar Veelerveen, onder weg nog gefilmd door expeditie Grunn van RTV Noord.
De navigatie sloeg op hol in Veelerveen en stuurde de groep naar een boerderij waarvan de koeien nu waarschijnlijk geen melk meer geven en de kat de eerste maand niet thuiskomt. Sorry daarvoor.

Gelukkig had oma ons gespot en leidde ons naar het juiste adres, waar alweer een blij kindje op ons stond te wachten. Deze was enigszins bang voor de baard van zwarte piet Marco, de woorden van piet Marco daarna laat ik even achterwege.
Door naar Blijham waar de cadeaus reeds aanwezig waren en we opgewacht werden door een gezin wat mij aan de ene kant bedroefde want de kindjes waren beide ouders verloren, maar werden liefdevol opgevangen.

Dit had ik Sinterklaas en de pieten maar even niet verteld, de vrolijkheid moest erin blijven. En dat was gelukt, want zowat de hele meuk ging daar naar binnen. Toen door naar het laatste adres in Blijham wat een super verassing was. Namelijk naar het gezin van Sonja, ze moest zelf de winkel draaien en had geen benul dat we ook even naar haar huis gingen. Haar zoontje door het dolle dat Sinterklaas en de pieten ook hem een cadeau kwam brengen.

Na zo’n super koude tocht waren we gelukkig dicht bij ons huis waar de soep al lekker warm was en de belegde broodjes klaarlagen. Al met al mag ik zeggen dat we weer een topdag hebben gehad met veel lol en geweldige mensen.

Bij deze wil ik alle vrijwilligers, Sonja Schreuder, Rietje (voor de catering) de hulp Sinterklaas en Stichting Indo Melati bedanken voor hun tomeloze inzet deze dag.

Het was echt met elkaar en voor elkaar.

Met vriendelijke groet, Richard Slijfer

Categorieën: Indo Melati

6 reacties

Ruud+en+Anna · 7 december 2021 op 22:47

Super trots op jullie Broers en zusters. Kunnen dit vaak genoeg zeggen.??

cris Fenna · 7 december 2021 op 22:58

mooi geschreven en heerlijk die humor…..netjes topper..en rich mooi stuk

Freerk · 7 december 2021 op 23:07

Geweldig weer. Een diepe respect

Gerard · 8 december 2021 op 04:55

Mooi gedaan vrienden uit het noorden
Groeten uit de oost

Shooter · 8 december 2021 op 19:00

Het was weer een dol dwaze dag, blij dat ik er deel van mocht uitmaken.

Sonja · 17 december 2021 op 09:25

Jullie zijn kanjers ! Namens alle gezinnen bedankt ! De kinderen hebben genoten van jullie en jullie humor ?

Geef een reactie