Stichting Indo Melati rijdt twee wensen in één rit op zaterdag 15 juli 2023

 

Het gebeurd wel eens vaker dat er meerdere ritaanvragen zijn in dezelfde plaats. Daar zijn wij als Stichting natuurlijk blij mee, want zo kun je in dit geval  twee wensen van twee mensen in vervulling laten gaan.

De Stichting werd benaderd door Grietje de Graaf van VPH Vliethoven afdeling Het Loug. Het ging om Freddy Vos. Een man die blijvend in een rolstoel zit, had eerder een keer achter op een trike gezeten tijdens de jaarlijkse Vliethovendag. Toen werd hij met behulp van een tillift  bij Peter Ausema achterop de trike gezet. Hij gaf aan Grietje aan dat zijn wens was om nog een keer achter op een trike een rondje te kunnen/mogen rijden. Er werd een datum geprikt en we gingen rijden op zaterdag 15 juli 2023.

Toeval bestond dat er ook een aanvraag bij de Stichting is gedaan door Marga Sybesma, want haar vader van 92 wou altijd nog een keer achter op een trike mee. Zelf ook altijd motor gereden vroeger. Haar vader Karel Sybesma ook wel door iedereen Boy genoemd werd door Marga onder valse voorwendselen naar buiten gebracht. Ook werd deze rit uiteindelijk gepland en logischerwijs  gecombineerd met Freddy Vos. Dit ritje vond plaats in Delfzijl. Er gingen in totaal 3 personen mee. Indo Melati heeft gelukkig ook wat trikerijders in Delfzijl wonen, zodat wij het kleinschalig konden houden. Inmiddels was fotograaf Wim Hazenhoek ook aanwezig die benaderd was door Marga om mooie foto’s te maken van de gehele rit. En dat is dan ook super gelukt. Weliswaar op een bepaald punt foto’s genomen met gevaar voor eigen leven. ( stond gewoon midden op de weg op de middellijn ) toen wij aan kwamen rijden.

Nadat wij eerst Freddy hadden opgehaald en achter op de trike van Erik Kwant hebben gezet, gingen we door om Boy Sybesma op te halen. Aangekomen bij Boy zagen wij zijn ogen glunderen. Zijn dochter Marga had hem dus verrast met zijn wens. Marga en haar vader namen plaats bij Peter Ausema achter op de trike.

Klik hier voor nog een filmpje.

Toen vertrokken we met een paar trikes en motoren. De rit ging richting Holwierde, Losdorp, Godlinze en door naar Leermens, Oosterwijtwerd richting Appingedam naar Delfzijl. In Delfzijl hebben we nog een extra rondje gereden en zo weer richting Vliethoven om Freddy veilig terug te brengen en door naar De Zaaibak waar Marga en haar vader uitstapten. Wat hebben deze drie mensen genoten en wij uiteraard ook. Het was een mooie rit. We hebben nog ff wat gedronken bij Boy Sybesma, dat werd ons aangeboden met een koek of cake.

Ook Dylan Ausema ontbrak niet want hij woont immers vlakbij Boy Sybesma. Samen met moeder Erna Ausma werd Dylan daar heen geduwd om lekker nog ff met ons te babbelen.

Een geweldige geslaagde middag voor drie mensen die van begin tot eind zichtbaar genoten hadden.

Stichting Indo Melati bedankt :

 • Grietje de Graaf
 • Freddy Vos
 • Boy Sybesma Marga Sybesma samen voor de catering
 • Marco Wever
 • Angelica Bakker
 • Ellie Sixma
 • Peter Ausema
 • Erik Kwant
 • Henk Nieuwenhuizen
 • Wim Hazenhoek ( Fotograaf )
 • Jeroen
 • Randy Meijer

Categorieën: Indo Melati

1 reactie

Marga · 17 augustus 2023 op 23:32

Zoveel respect voor de club. Het was een onvergetelijke dag die dankzij jullie gerealiseerd kon worden voor mijn paps van 92 jaar. Hij zegt nog vaak; wat was dat prachtig en had nooit durven dromen dat ik ooit achter op een (motor) kon zitten???? dank voor dit moment allemaal????????????????????❤️❤️

Geef een reactie