Een laatste wens van een lief mens………..Nelleke Dieters

Op vrijdag 20 augustus 2021 heeft Stichting Indo Melati een wens in vervulling laten gaan voor Nelleke Dieters uit Groningen.

Danny tankt vaak benzine voor zijn trike in Groningen. Een pompmedewerkster Danielle Brugge kwam zo met Danny aan de praat en ze vertelde dat ze iemand kende een client van haar die helemaal weg is van motoren en trikes. Een beetje met zweet in haar handen vertelde ze aan Danny dat haar wens was dat ze een keer op een trike mocht/kon meerijden. De rit was voor Nelleke Dieters.

Toen Danielle haar vertelde dat er iets geregeld werd voor haar als verrassing, ging Nelleke helemaal uit haar bol. Zo geweldig vond ze dat. Ze moest toen nog wel twee weken wachten voordat het zover was. Intussen had Nelleke mij ( Randy ) opgespoord via FB waar ze mij aansprak en zei dat ze zo dankbaar was dat wij als Stichting dit deden. Ze kon niet meer wachten.

Nelleke zei : Die twee weken dat ik moest wachten leken wel twee jaar en de laatste dagen kon ik er niet van slapen.

2022 :

Het contact met Nelleke is gebleven en ik ( Randy ) heb regelmatig telefonisch met haar gebabbeld. Tussen neus en lippen door een keertje lekker gebakje met haar eten. Nelleke ging qua gezondheid hard achteruit en had aangegeven in april 2022 dat ze niet meer lang te leven had. Nelleke had nog één laatste wens en ze heeft Stichting Indo Melati benaderd met de vraag :

 Zouden jullie mij weg willen brengen met motoren en trikes. En zouden jullie mij naar mijn laatste rustplaats willen dragen ?

Op die vraag werd geen seconde over nagedacht en het antwoordt was :

Ja Nelleke dat willen wij en gaan wij doen.

Ze was helemaal blij en het werd even stil……..

 

Randy heeft namens de Stichting contact met Nelleke gehouden en er werd een afspraak gemaakt om het één en ander te bespreken wat de wens van Nelleke was en hoe zij het allemaal wilt hebben tijdens de uitvaart. Ze was helemaal weg van onze Stichting en vond het geweldig dat wij dit wilden doen. De regie was volledig in haar eigen handen.

Het gevoel was dat Nelleke binnen afzienbare tijd afscheid van het leven zou nemen en we waren inmiddels voorbereid op hetgeen wat ons te wachten stond. Nelleke was een hele sterke vrouw en zei : ik wil nog van alles doen in 2022 en dat is ook gebeurd.

2023

 Op zondag 19 februari werd ik benaderd door de dochter van Nelleke dat het heel slecht met haar moeder ging. Ze zou helaas niet meer lang te leven hebben. Inmiddels was ze al in een verzorgingstehuis.

Op diezelfde dag is Nelleke Dieters om 17.34 uur overleden.

De geplande dag van de uitvaart was vrijdag 24 februari 2023

Vijf leden van Indo Melati hebben samen met haar schoonzoon de kist vanuit haar eigen huis naar de rouwaanhanger dat achter de trike was gekoppeld gebracht. Dat was immers een laatste wens van Nelleke, achter op de rouwaanhanger en door een trike getrokken, vervoerd worden.

Er werd bij vertrek luidruchtig geclaxoneerd en veel geluid uit de trikes en motoren geproduceerd, want dat wou ze ook heel graag, vervolgens in een rouwstoet zijn wij met gepaste snelheid naar  Begraafplaats Selwerderhof Groningen gereden. Daar werd de kist naar binnen gedragen voor een korte dienst. Toen de dienst afgelopen was, werd de kist weer via een uitgang weer op de rouwaanhanger geplaatst en we reden stapvoets naar Nelleke haar laatste rustplaats. Eenmaal daar aangekomen werd er nog een korte toespraak gehouden en er werden rozen uitgereikt om die op Nelleke’s graf neer te leggen. Wat ze ook graag wou is dat er een borreltje op haar gedronken werd en dat is ook geschied.

Daarna werden wij van Indo Melati vriendelijk verzocht om weer plaats te nemen op onze voertuigen en vervolgens wederom met heel veel lawaai de begraafplaats weer te verlaten.

Bij de uitgang ging ieder hun eigen weg naar huis en voordat dat gebeurde kwamen de familieleden er ook weer aanlopen en zijn wij ook dan weer met heel veel lawaai vertrokken.

Het was een heftige dag met heel veel RESPECT !

Stichting Indo Melati wil de familie , vrienden en bekenden van Nelleke heel veel liefs en sterkte wensen de komende tijd.

Randy Meijer

Stichting Indo Melati

Met elkaar en voor elkaar.

 

De foto’s en video zijn/is met toestemming geplaatst.

 

Categorieën: Indo Melati

2 reacties

Adriaan · 4 maart 2023 op 09:49

Top man. Jullie zijn toffe gabbers. Indo4ever ??

Skull · 14 mei 2023 op 19:52

Geweldig ??

Geef een reactie