Zaterdag 12 augustus 2023 Verwendag Delfzijl

 

Eindelijk was het zover. De Verwendag Delfzijl georganiseerd door Cris en Fenna van de winkel “ De Vuursteen “ .

De Verwendag is bedoeld voor mensen die in verpleeghuizen of zorginstellingen wonen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperkingen. Deze doelgroep kon zich aanmelden bij Cris en Fenna, wanneer zij een rondje op de trike willen meemaken. Mensen vrolijk en blij zien op de trike bij vertrek en terugkomst. En dat geschiedde telkens opnieuw. Deze mensen werden geholpen door opstap coaches.

S’morgens werd er al op tijd opgebouwd door mensen van verschillende stichtingen en vrijwilligers. Het evenement werd gehouden aan de Oude Schans in Delfzijl. In de loop van de ochtend kwamen er steeds meer trike rijders en motorrijders binnen. Het evenement begon om 13.00 uur en duurde tot 17.00 uur.

Het weer speelde s ’morgens niet echt mee. We hebben een enorme regenbui gehad en in de middag zou het droog blijven en wat warmer.

Ook dit jaar was er live muziek en dat werd verzorgd door het “MaJa Duo “. Tevens kon men genieten van onze saté die wederom goed in de smaak viel bij de mensen en ondanks dat het weer triest was, werd er toch veel saté verkocht.

Indo Melati heeft Corien van Elswijk ( Aspirant Indo Melati ) gevraagd om een stukje te schrijven over haar eerste ervaring met Indo Melati op de Verwendag.

Nu volgt het verslag van Corien van Elswijk :

Verslag van de Verwendag die gehouden is op 12 augustus 2023 te Delfzijl.

We zouden ´s ochtends verzamelen om 08.30 uur bij het welbekende restaurant met de koetjes te Oude Pekela. Daar aangekomen stonden er al een achttal Trikes dat beloofde wat voor de opkomst.

Rond 9.00 uur zijn we in colonne vertrokken richting Midwolda om de volgende Trikes op te pikken. Hier zijn we gekomen via een mooie toeristische route, maar he er zijn meer wegen die leiden naar Rome ehhhh Midwolda toch?

Vanuit daar richting Delfzijl, onder luid getoeter zijn we aangekomen bij Cris en Fenna van de Vuursteen. Na het nodige geknuffel moest er natuurlijk wel gewerkt worden….

Met een aantal mensen hebben we tenten opgebouwd en tafels en banken neergezet. De tenten opbouwen ging in sommige gevallen niet zo goed….. maar iedereen die mij kent weet dat tekeningen lezen alla Ikea niet mijn sterkste punt is…….. maar goed ik heb dan weer andere talenten zullen we maar zeggen.

Koffie!!!! Ja daar waren we inmiddels wel aan toe…. We hebben heerlijk een bakje koffie gedronken en de andere trikers en bikers verwelkomt, wat een geweldige opkomst!

Rond 12.30 uur konden we onze gasten verwelkomen, sommigen kwamen lopend andere kwamen met taxi busjes. De trikes en bikes werden bewonderd en stiekem werd al besloten waar ze graag een rondje op wilden meerijden.

Helaas hebben we het eerste rondje in de regen gereden, maar gelukkig had dat geen weerslag op de stemming, ik heb de foto’s bekeken die onder andere gemaakt zijn door Hilvert Huizing allen maar blije gezichten zowel van onze gasten als van de trikers en bikers.

Het tweede rondje was het qua weer niet echt veel beter en ondanks een klein pechgevalletje hebben we toch genoten.

En toen was er de Zon!!! Zowel het derde als het vierde rondje hebben we gereden met zon!

Tussen het rijden door hebben we genoten van allerlei andere activiteiten, Mario en Luigi liepen rond en een heuse prinses. Ook was er een mogelijkheid om je te laten schminken.

De innerlijke mens werd natuurlijk ook niet vergeten! Zo hebben we kunnen genieten van heerlijke belegde bolletje tussen de middag en natuurlijk de bekende saté van onze stichting.

Na al deze prachtige ritten en activiteiten was het tijd om afscheid te nemen van onze gasten en mede trikers en bikers . Met een groep van onze stichting hebben we de tenten etc. weer opgeruimd en toen was het tijd voor nog een laatste drankje waarna iedereen huiswaarts keerde.

Ik kijk terug op een fantastische dag. Voor mij was dit de eerste keer dat ik de Verwendag heb meegemaakt en ik kan niet anders zeggen dat ik heb genoten met een Grote G.

Met elkaar en voor elkaar!

Groetjes Corien van Elswijk

Met dank aan Mazzel Moaze.

Al met al was het een zeer geslaagde dag.

Normaliter sluiten we af met een algemeen bedankje namens de Stichting, echter doen we het deze keer iets anders, nl met namen erbij.

Stichting Indo Melati bedankt :

 • Sponsoren Catering Saté :

Truus  en Gabriel Rosario, Anita Krikke, Roelof en Karin Conjer, Johan en Hetty van Dijk ( Kaashuis van Dijk ), Hiltjo en Johanna Swarts, Robert Bouman, Henk en Tiny Perdok ( Visspecialist Perdok ), Ferdy Eikenhorst, Jan en Marjan Meijer, Jan Stoppels, Gert en Grietje Smit, Chris en Selina de Vries, Alie Vos, Remco van der Velde, Erwin en Lucy Smit ( Smit Betonboringen ), Linda en Mylon, Robert Kuiper, Paula de Vries, Evert-Jan en Tineke Eeftink, Klarissa Sinot, Gajane Khachibabyan, Angelica Bakker

 • Mandy Meijer en Jeroen Kraan – Schenken nieuwe koffiezetapparaat

Regelen sponsoren achter de schermen.

 

 • Johan en Bianca – Beschikbaar stellen van de bakplaten, tafels, tostiapparaat en bus
 • Sander en Ingrid – Bakken van saté
 • Iedereen die verder betrokken is bij onze Stichting en meegeholpen hebben opbouwen en afbreken
 • Verkoop saté – Eef Scholte, Bouktje Boer, Ellie Sixma
 • Blokkers van Indo Melati  – Arend Dijk , Jeroen Hummel , Otto de Vente
 • Hang en spandiensten – Natalie Dzha en Tina
 • Muziek MaJa Duo – Marc Roelaarts en Jaap Velema
 • Hoofd Organisatie – Cris en Fenna
 • Leden en aspiranten van Stichting Indo Melti

 

Groetjes,

 

Randy Meijer

Stichting Indo Melati

Met elkaar en voor elkaar

Categorieën: Indo Melati

1 reactie

Willem · 18 augustus 2023 op 07:52

Enorm genoten en complementen voor de organisatie super

Geef een reactie