Verwendag Delfzijl op zaterdag 14 augustus 2021

Op zaterdag 14 augustus 2021 hebben Cris en Fenna van De Vuursteen aan de Oude Schans in Delfzijl samen met andere ondernemers de Verwendag georganiseerd in Delfzijl.

Stichting Indo Melati heeft evenals voorgaande jaren hulp aangeboden met als motto : Met elkaar en voor elkaar !

Zaterdagochtend 09.30 uur hadden we ons verzameld om de tenten , kraampjes etc op te bouwen. Uiteindelijk toen alles klaar was kwamen de eerste Trikers en Bikers de straat binnen rijden. Evenals het publiek dat ook de straat kwam binnenlopen.

De Verwendag begon om 13.00 uur en duurde tot 17.00 uur.

Cliënten van Zorginstellingen konden die middag onder andere genieten van een rondrit achterop een trike. Iedereen die meereed op de trike konden een verzetje heel goed gebruiken en we wilden hiermee iedereen een hart onder de riem steken. Voor een aantal is het misschien de laatste keer dat ze mee konden. Het gaat om mensen van alle leeftijden met een lichamelijke of geestelijke beperking. Sommigen zijn terminaal ziek.

En juist op deze Verwendag werden ze allemaal in de watten gelegd met eten en drinken en natuurlijk een rondrit op de trikes.

Buiten de rondritten kon men nog genieten van de Fluffels en met hun op de foto gaan met o.a Mario Panda, Pluto Rosé , de Olifant en nog meer. De Goochelaar Bas van Kuit was aanwezig evenals Prinses Tabitha Naomi Blijenberg. En een mooi muzikaal optreden van zanger Mark Doldersum mocht ook niet ontbreken die werd aangeboden door Stichting Indo Melati.

Voor een aantal leden van Stichting Indo Melati was het de eerste keer dat hun dit mochten meemaken. Één van die leden is Peter Ausema. Hieronder kunt u lezen hoe hij deze dag ervaren heeft :

Verwendag delfzijl 5e editie:

De verwendag in Delfzijl werd dit jaar georganiseerd op zaterdag 14 augustus. Wederom door Chris Vuursteen en dit jaar ook door Stichting Indo Melati en is bedoeld voor mensen (kinderen/ouderen) met een beperking of ziekte, op deze dag is het de bedoeling om een lach op hun gezicht te toveren, even alles vergeten. Voor mij is het de 1e x dat ik zelf mee rij met mijn trike. 

Onze zoon Dylan(meervoudig gehandicapt) reed al eerder mee bij Danny, van Stichting Indo Melati, achterop de trike. 

Wat een belevenis was het elke keer voor hem.

Sinds vorig jaar zit ik zelf ook bij Stichting Indo Melati en geniet van alle lachende gezichten van degene die bij mij achterop de trike zitten.

Tijdens de 1e rit ben ik leeg weggegaan want we gingen 2 personen ophalen die zelf allebei niet mobiel waren. Moeder Jenny was aan haar voet geopereerd en zat daardoor in een rolstoel, en haar zoon Björn, gehandicapt, kon zodoende ook niet naar de verwendag komen. Bij hun aangekomen straalde Björn al. Allebei rustig opgestapt met hulp krukken van moeders bij mij achterin de koffer  en toen verder met de rit. Wat hebben ze genoten, Björn gierde het uit  en dit doet me goed en weet dan ook waar ik het voor doe.
In Delfzijl weer aangekomen zijn ze van de trike afgeholpen en konden ze samen bij een tafel gaan zitten om verder te genieten van alles wat er te zien was.

In de 2e rit van mij had ik Stijn achterop de trike samen met zijn moeder. Stijn is meervoudig gehandicapt en spastisch en kan niet zelfstandig zitten, nu hebben wij voor onze zoon een speciaal harnas, mede mogelijk gemaakt door Chris Vuursteen, waar hij in zit en zodoende zelfstandig kan zitten zonder dat hij vast gehouden moet worden.
Dit harnas kwam nu goed van pas en Stijn zat prinsheerlijk achterop, zijn moeder zei al dit is ideaal want ik mag hem toch niet vast houden ?. Het duurde daardoor allemaal wat langer voordat we weg konden en zodoende heb ik met Stijn en zijn moeder een eigen rit gemaakt.

In de 3e rit had ik Tygo met zijn vader achterop en ook Tygo kon mooi gebruik maken van het harnas want ook Tygo is meervoudig gehandicapt en kan niet zelfstandig zitten.
Ook zij hebben genoten van de rit.

Doordat ik uit eigen ervaring met onze zoon Dylan weet hoe kleine dingen voor hun al een hele belevenis zijn geniet ik hier extra van.

Het is zo’n klein gebaar vanaf onze kant, trikers/bikers, maar voor hun is het een belevenis die ze niet snel vergeten.

Peter(Pjotter Firefighter)

Tegen 17.00 uur was het afgelopen en alles werd opgeruimd en schoongemaakt. Het was een geweldige dag voor ons allemaal. Het weer was geweldig en het is mooi om te zien dat iedereen een BIG SMILE op hun gezicht hadden.

Wij willen bedanken :
Cris en Fenna en alle andere ondernemers, vrijwilligers, Stichtingen en donateurs die meegeholpen hebben om deze dag mogelijk te maken.

Groetjes Randy Meijer

Foto’s zijn met toestemming geplaatst en gemaakt door Marleen van de Wal Fotografie

Tot volgend jaar en we hopen dat iedereen er weer bij kan zijn !

Categorieën: Indo Melati

0 reacties

Geef een reactie