27 februari 2021 – Mij is gevraagd om een ‘blog’ te schrijven over onze belevingen van vandaag. Ik heb geprobeerd om dit verhaal een beetje op papier te krijgen.

Op Facebook wordt een bericht van een vader, Arno Louwes,  breed gedeeld door verschillende groepen en stichtingen. De oproep betreft een actie voor zijn zoon Jason. De verjaardag van Jason komt er aan, zijn 4e verjaardag. Door zijn ziekte, syndroom van Leigh, wordt dit zoals het nu lijkt zowel zeker zijn laatste verjaardag. Er wordt een oproep gedaan om zo veel mogelijk kaarten en tekeningen te sturen. Om Jason een bijzonder mooie verjaardag te geven, begint het bij veel mensen het te kriebelen om zich hiervoor in te zetten. Vanuit deze oproep ontstaat het opzetten van een ride-thru voor Jason met motoren, trikes en dikke auto’s.

De oproep wordt breed gedragen en de deelname is hoog. Ondanks dat het februari is, is het op dit moment toch best mooi weer om te rijden en dat biedt mogelijkheden om iets moois op te zetten. Van ver wordt de aanwezigheid aangemeld, al gauw hebben we een lijstje van zo’n 25 rijders. Om deze toppers een beetje te verwennen is er besloten om hier een verzamelpunt op te zetten inclusief een bak warme koffie/thee, een broodje en een soepje. Geen overbodige luxe, ‘k heb wel een paar blauwe handjes gezien. De straat via de app op de hoogte gesteld en alle mogelijke parkeerruimte gereserveerd. Daardoor kwam er ook weer spontaan hulp van alle kanten voor het maken van koffie e.d. De garage gereed gemaakt om daar het één en ander neer te kunnen zetten en ruimte te bieden voor op afstand bij elkaar zijn. Met heel veel hulp van Ina alles opgeruimd en schoongemaakt, de muziek aangesloten en alles ingekocht. Toch wel spannend om na zo’n lange tijd weer iets te organiseren.

Om 12.00 uur was er afgesproken om hier te verzamelen, de eerste groep rijders kwam de straat in gereden om 11.15 uur. Dus met een rotgang alle koffiezetters aan in de straat en dat was snel geregeld. Buren komen met de nodige koffie en thee aanzetten zodat iedereen zich daar alvast lekker aan kan opwarmen. ’s Morgens zijn er door Ina 80 broodjes gesmeerd en voorzien van ’t nodige beleg. De soep opgewarmd en om 12.00 uur kon iedereen zich iets pakken.

 

Rond 13.30 uur opgezadeld en opgesteld in de straat voor vertrek. Vele buren buiten om hier ook van te genieten en er wordt wat afgefilmd en gefoto’d. Spontaan nog een jongetje, Délano die bij mijn overbuurman was, mee achter op de trike bij Joop omdat het hem wel leuk leek. Ook hij had dus een mooie dag. Via een mooi slingerweggetje rustig aan richting Nieuw-Weerdinge waar we bij Motorhuis Bakker zouden voegen bij de rest. Van daaruit wordt er dan gezamenlijk in een enorme grote stoet gereden richting het huis van Jason. Bij aankomst daar kreeg ik kippenvel van de hoeveelheid rijders die daar al verzameld waren, wat gaaf om zo veel betrokken mensen bij elkaar te zien. Ruimte voor onze groep was er eigenlijk niet eens meer, dus besloot ik door te rijden naar een doodlopend stukje weg aan de overzijde om zo de ruimte te hebben om te parkeren.

Na een korte briefing door Sylvia van CS-Riders zijn we allen opgestapt en zijn alle rijders in één grote rij geformeerd. Dankzij Joop kon ons groepje er mooi tussen vanaf de zijkant en reden we gezamenlijk richting het huis van Jason. Begeleid door de gele-brigade van CS komen we daar na een korte rit de straat in. Veel motorgeluid en allerlei soorten toeters kondigen onze komst aan. Bij het langsrijden komt mijn zonnevizier goed van pas, ben een grote kerel maar op zo’n moment hou je het ook ff niet droog. Langzaam trekt de hele stoet voorbij aan het huis van Jason, de hele familie zit in de tuin en begroet alle rijders. Een auto aan het einde van de stoet levert een grote kofferbak vol af met kadootjes en kaartjes. Vanwege de afspraken om deze rit in deze tijd te mogen doen, moeten we allen na de ride-thru gelijk weer weg. Helaas dus niet de mogelijkheid om even elkaar nog even te zien en welthuis te groeten. Terug naar Musselkanaal dus dan maar, iedereen kan dan nog even ontspannen, wat drinken en de andere nodige dingen doen. Van daaruit gaat iedereen zijn weg weer naar huis. Facebook ontploft van de mooie en indrukwekkende filmpjes en bij ’t schrijven van mijn eigen stukje op dit medium schiet ik zelf ook even vol. Alles is gelukkig goed gegaan en we hebben Jason een mooie en bijzondere ride-thru mogen geven. Ik hoop dat hij en zijn familie hier nog heel lang van mag nagenieten.

Iedereen in persoon en bij naam bedanken begin ik niet aan, want dan vergeet ik er vele. Vanuit Musselkanaal is er gereden met een groep van o.a. Indo Melati, Bikers for Animals, Oxalis Deppei 4 Kids en C.O.B.B. Holland (chapter East). Ik vond het mooi om hiervoor, samen met hulp van Ina & Patrick en de hele staat de startplek te mogen zijn voor deze bijzondere rit.

 

Wens jullie allen een goed en bovenal gezond 2021 en hoop ondanks alle ellende die ons nu parten speelt, we toch een mooi motorjaar mogen beleven.

 

Groet, knuffel en vele andere goede wensen,

 

Harrie Noordhof

C.O.B.B. Holland (vice-president chapter East)

Crippled Old Biker Brothers (CFFC)


7 reacties

Bikers for Animals Groningen · 28 februari 2021 op 16:43

Bedankt voor de gastvrijheid. Het was een dag om niet weer te vergeten. Goed beschreven.

Freerk "Doc" Meuken · 28 februari 2021 op 16:54

Gastvrijheid ten top, een doel waar allen gemeenschappelijk de schouders eronder hebben gezet, prachtig weer en geweldige mensen. Een dag om bij te schrijven in het boek van mooie herinneringen.

Arend · 28 februari 2021 op 16:59

Harrie , petje af om dit zo mooi op papier te krijgen .

    Arno Louwes · 18 april 2021 op 06:03

    Lieve mensen ook wij als ouders hebben hiervan enorm genoten. Nogmaals iedereen bedankt

René Roossien · 1 maart 2021 op 19:29

Mooi verwoord, en top verzorging

Marleen · 1 maart 2021 op 21:44

Heel mooi stukje harrie! Jullie zijn echt toppers!

Didi Bouwmeester · 2 maart 2021 op 00:37

Niet alleen de familie heeft genoten.
Dankjewel voor je mooie woorden ?

Geef een reactie