Zondag 12 september 2021 kleine rondrit Schuttersdag te Wedde

 

Onlangs werd ik ( Randy Meijer ) benaderd door Peter Kruijer van S.V De Burchtschutters uit Wedde. Hij vroeg of wij van Stichting Indo Melati ook weer iets konden betekenen op de Schuttersdag op zondag 12 september 2021. Ik heb geen seconde getwijfeld om hier antwoordt op te geven. Het zou om twee of drie Trikes gaan. Want daar waren ze al heel blij mee omdat het vrij kort dag was om het e.e.a. nog te regelen.

Zoals bij elke rit wordt er een oproep gedaan en uiteindelijk hebben zich maar liefst 9 Trikers en 7 Bikers gemeld. Dit werd gelijk aan Peter medegedeeld dat het er meer waren geworden dan twee of drie en daar was hij enorm blij mee, want dat had hij niet verwacht.

Tijdens de voorlaatste schuttersdag heeft de jeugdkoningin op de Trike mee gereden door het dorp met de optocht.
Na haar overlijden hebben wij van Stichting Indo Melati en andere Freebikers en Freetrikers haar eervol begeleidt naar haar laatste rustplaats. Dit heeft op de schuttersvereniging en leeftijdgenootjes , maar zeker ook op ons heel veel indruk gemaakt !

 

Zondag 12 Sept 2021 was het dan zover.

Onze verzamelplek was rond 13.00 uur bij Richard en Rietje thuis in Wedde, waar iedereen werd ontvangen met koffie en een lekkere plak cake.

Tegen 13.50 vertrokken we richting De Burcht van Wedde. Op het allerlaatste moment  kreeg ik een telefoontje van Willem Kooiman, want hij wou graag mee indien het nog mogelijk was, ondanks dat hij net terug was van een verre rit. Uiteraard kon dat.

Tegen 14.00 uur kwam de hele stoet aan bij De Burcht en de jeugdkoning en koningin werden opgehaald om vervolgens een kleine tocht door het dorp te maken en dan richting het schuttersgebouw te rijden. Door de geweldige opkomst van de Trikers en Bikers konden er nog extra kinderen mee. En deze ervaring vonden ze super geweldig.

De rit door het dorp trok veel bekijks en even kwamen de emoties bij veel betrokkenen weer naar boven. Desondanks werd de rit vervolgt. Langs de weg stonden veel mensen die allemaal enthousiast zwaaiden en filmden en foto’s maakten.

Bij aankomst bij de Schuttersverenigingsgebouw stonden al veel mensen de hele stoet al op te wachten. Nadat iedereen de motor en de trike hadden geparkeerd, gingen we naar binnen waar ons drinken werd aangeboden en buiten stond een snackwagen waar we een broodje braadworst of hamburger konden weghalen.

Er stond een grote partytent waar live muziek was van Paradise Duo ( Henk en Derk ).

Even later werd er een toespraak gehouden en werden mensen bedankt. Ook werd er 1 minuut stilte gehouden als eerbetoon aan diegenen die niet meer onder hun waren bij de Schuttersvereniging.

Na de toespraak was het voor ons tijd om er weer vandoor te gaan. Wij werden allemaal geweldig bedankt door iedereen die daar aanwezig waren. Het was een geweldige mooie middag met vreugde en verdriet heel dicht naast elkaar.

We namen afscheid van de mensen en iedereen vervolgden hun eigen weg.

 

Wij willen iedereen bedanken voor deze supermooie dag :

Peter Kruijer en iedereen van S.V De Burchtschutters voor de gastvrijheid en catering.

Stichting Indo Melati : Danny van Meel , Henk Nieuwenhuizen, Ruud Kosse, Marcel Smith, Fokke Huizing, Peter Ausema, Ron Sheep en Richard Slijfer.

Free Trikers : Rene Roossien , Willem Kooiman, Rietje en Henk Velthuis.

Free Bikers : Petra Weidenaar, Arend Dijk en Angelica Bakker.

Fotografie : Marleen van der Wal

 

Iedereen bedankt voor jullie tijd en inzet voor deze dag !

 

Met vriendelijke groet,

Randy Meijer

Met elkaar en voor elkaar

 

De foto’s zijn met toestemming geplaatst

 

 

Categorieën: Indo Melati

0 reacties

Geef een reactie